NL FR EN DE SP
agristo croquettes
agristo patatoes
agristo

Milieu

Agristo en milieu

Met aardappelen als basisingrediënt zijn wij direct afhankelijk van de natuur. Milieuzorg krijgt daarom bijzondere aandacht. In elke vestiging zorgt een zuiveringsinstallatie dat het water voor het wassen, schillen en blancheren van de grondstoffen zoveel mogelijk gezuiverd en gerecupereerd wordt. Bovendien draagt het inzetten van een modern machinepark bij tot het stimuleren van een rationeel energieverbruik.

In 2006 heeft Agristo de resultaten van de energie-efficiëntie ter beschikking gesteld aan de Vlaamse Overheid voor een benchmarkstudie. Hierbij werden een twintigtal gelijkaardige moderne productiesites wereldwijd met elkaar vergeleken. Hieruit is naar voor gekomen dat Agristo toen al op de 2de plaats stond op het vlak van energie-efficiëntie. 

Agristo beschikt over een modern waterzuiverings complex. Het proceswater wordt eerst mechanisch voorgezuiverd, en daana wordt het verder gezuiverd in een anaërobe en aërobe biologische zuivering. Een biomembraanreactor zorgt tenslotte voor het verwijderen van de laatste onzuiverheden. Het biogas, dat geproduceerd wordt bij de anaërobe zuivering, wordt verbrand in een biogasmotor. Deze biogasmotor produceert groene stroom die gebruikt wordt in het productieproces. Deze elektriciteit is goed voor meer dan 10 % van de energiebehoefte in het bedrijf.

Harelbeke_Zuivering_aerobe

agristo french fries
agristo wedgies
agristo frietjes
copyright ©2016 Agristo nv  |  Waterstraat 40, B-8531 Harelbeke-Hulste, Belgium  |  Webdevelopment by Creatief NV - Web-eye